27 Kasım 2011 Pazar

Pazar sabahinin buyusu

Kucuklugumden beri pazar sabahlari cok hosuma gider. Evet tatil gununun sonu ama olsun tembel bir sekilde gecirilebilecek bir gun sonucta.80 li yillarda dogdugum icin , sadece trt vardi cocuklugumda. Ve pazar sabahi cizgi filmleri izlemeye bayilirdim . Hala cok seviyorum cizgi film izlemeyi. Icimdeki cocuk hic buyumedi. Buyumesin de .Kahvalti hazirlamayi oldum olasi sevmisimdir. Hele ki canim annemle , kahvalti sonrasi kahve sohbeti yapmayi oyle ozledim ki. Ya oyle ozledim ki. Canimin ici. Benim icin kafasinda kimbilir ne hayaller var . Bana her zaman en cok guvenen ve beni en cok destekleyen kisi oldu. Hakkini ne yapsam odeyemem. Bizim gelecegimiz icin ne fedakarliklar etti . Anneler kadar fedakar kimse yok sanirim. Binlerce kilometre uzaklardayim ama varligi bana her daim guc veriyor. Onsuz bir hayati dusunemiyorum. Aslinda cok istedim , israr ettim , gel beraber bir tatile gidelim diye . Ama iste masraf olacak falan diye hic kabul etmedi. Ben israrlarimdan vazgecmiyecegim ama.
Kafam hala karisik, ne yapacagima ve nasil bir yol izleyecegime dair . Biliyorum ki yanlizliktan sikayet etmek yerine birseyler yapip karar almaliyim. Evet daha once de ayni yollardan gectim , yanlis kararlar verdim , yari yolda birakildim. Ama bu demek degilki bundan sonra da hep boyle gidecek. Simdi kafamdaki soru , birisinden hoslanirken , baskalaryla gorusmek ve seks yapmak ne kadar etik. Tamam arada adi konulmus bir durum yok , hatta tanisilmadi bile. Tanisilinca nasil bir tepki olacagi da hic mi hic belli degil. Boyle olunca nasil davranacagim konusunda kafam karisik ,Tamam herseyini oluruna birakiyorum.Zaten sunun surasinda iki hafta sonra turkiyede olacagim ve sorularimin cevabini alacagim.
Onca yasadigim tecrube sonunda ogrendigim en onemli sey sanirim , hic bir beklenti icinde olunmamasi. Bu suna benziyor aslinda ; otoyolda yan yana iki seritten giden arabalardan birinin digerinin seridine gecmesi gibi. Hayatta boyle , bazen ani kararla serit degisikligi yapmak gibi birsey sanirim .Risklerle dolu , surprizlerle dolu oldugu gibi.
Gecenlerde birsey geldi aklima . Ilerleyen aylarda veya senelerde , belki dedim blog araciligiyla irtibatta oldugumuz kisilerle bir sekilde bir yerlerde gorusmek . Biraz ucuk bir hayal belki ama aklimin bir kosesinde , yapilacaklar listeme dahil ediyorum . Bu arada farkettim ki aslinda benim de bir `` Yapilacaklar listem`` varmis ama ismini koymamisim hic. ``Bucket list`` filmini izlediyseniz neyi kastettigimi anlayacaksiniz.
Dolapta dunden hazirladigim salatalarim beni bekliyor. Tarifini vereyim: iki adet havuc , lahanal marul , kirmizi biber,bezelye , misir , maydonoz , dereotu , zeytinyagi , mayonez, limon suyu. Rendeleyip/ kestikten sonra ister zeytinyagi mayonez ile , ister limonsuyu zeytinyagi karisimi ile hazirlayip dolapta saklayabilirsiniz.Belki daha once anlatmisimdir ama olsun tekrar yazarak kaybedecegim birsey yok. Bak listemdeki bir diger madde geldi bunu anlatirken. Kendime ait bir cafe acmak. Taze taze salatalarin servis edildigi , sicak kucuk bir ortam.Umarim boyle bir firsatim olur birgun.

3 yorum:

Bi'adam dedi ki...

"Gecenlerde birsey geldi aklima . Ilerleyen aylarda veya senelerde , belki dedim blog araciligiyla irtibatta oldugumuz kisilerle bir sekilde bir yerlerde gorusmek . Biraz ucuk bir hayal belki ama aklimin bir kosesinde , yapilacaklar listeme dahil ediyorum"

Benim aklıma senden önce gelmişti hohohoho
2 hafta sonra gerçekleşecek bi'etkinlik var katılmak istersen :) Detaylarını öğrenmek için bana mail atabilirsin :)

Eser dedi ki...

ben 17 aralikda gelecegim turkiye ye. Ama bu arada ben senin email adresini bulamadim ki :(

Bi'adam dedi ki...

tamam detayları birazdan gönderiyorum ;)

Yorum Gönder

 
;